Pildid: Jakartas leidsid aset plahvatused ja oli kuulda tulistamist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indoneesia pealinnas Jakartas sai täna korraldatud koordineeritud rünnakus surma viis ründajat ja kaks tsiviilisikut, teatasid võimud.

Allikate andmetel leidsid plahvatused aset Sarinah ostukeskuse, presidendipalee ja ÜRO esinduse juures, edastab BBC.

Politsei eraldas plahvatusalad lindiga ja eraisikuid piirkondadesse ei lubata.

Jakartas töötava ÜRO ametniku Jeremy Douglase teatel on tulistamised seni jätkunud. Ta oli ÜRO esinduse lähedase plahvatuse tunnistajaks, olles sellest vaid 150 meetri kaugusel.

«Jooksin  koos kolleegidega hoonesse, siis kuulsime juba kolmandat plahvatust. Kui saabusime oma ruumidesse kümnendal korrusel oli kuulda veel neljandat, viiendat ja kuuendat plahvatust. Seni on tänavatel tulistamine,» teatas ÜRO ametnik.

Indoneesia politsei arvates olid plahvatused terrorirünnakud, kuid ei ole veel teada, kes on nende toimepanijad.  

Indoneesias tegutseb mitmeid äärmusislamistlikke rühmitusi, mis on varem selles riigis korduvalt rünnakuid teinud. Selle tõttu arvatakse, et vähemalt ühe plahvatuse taga võis olla enesetaputerrorist.

Jakarta politsei andis elanikele hoiatuse jääda koju või kontorisse, kuna uued plahvatused on võimalikud. Praeguseks on rünnak lõppenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles