Brüsselis avati Eesti mänguasjade näitus

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil puust piilupart.
Pildil puust piilupart. Foto: Margus Ansu

Brüsseli mänguasjamuuseumis avati näitus «Eesti mänguasi. Traditsioon ja tänapäev», kus on väljas nii traditsioonilisi Eesti talulaste lelusid kui ka tänapäevaseid rahvakunstist inspireeritud mänguasju.

Kaltsunukud, karjase puupulgaloomad ja tikanditega lauamängud on vaid mõned Brüsseli mänguasjamuuseumis eksponeeritud Eesti mänguasjad, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tartu mänguasjamuuseumi direktori Triin Vaaro sõnul näitab Brüsselisse toodud näitus Eesti rahvakunsti mänguasjade kaudu.

Mänguasjade juures on tähtis nende isikupära ning eesti näituse puhul sellest puudus ei ole, leiab näituse võõrustaja, Brüsseli mänguasjamuuseumi direktor André Raemdonck.

Näitus tõi Brüsseli mänguasjamuuseumisse kohale arvukalt Eesti lapsi, kel oli võimalus ka ise mänguasjameisterdamise juures kätt proovida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles