Rootsi üritab luua põgenikele praktikakohti (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rootsi ärgitab kohalikke omavalitsusi looma praktikakohti migrantidele ajal, mil riik üritab lõimida riiki hiljuti saanud arvukaid põgenikke, ütles pühapäeval avaliku teenistuse minister Ardalan Shekarbi.

«Oleme näinud mitmeid häid algatusi erasektoris, kus erafirmad on võtnud ulatuslikult vastutust uute saabunute sisseseadmisel. Loomulikult on oluline, et seda teeks ka avalik sektor,» ütles Shekarbi Rootsi riigiraadiole.

Üheks oluliseks töökohtade allikaks võib olla praktika Rootsi kõrgharidussüsteemis, lisas ta. «Riigi kolledžites ja ülikoolides on suur huvi praktika pakkumise vastu.»

Lisaks palutakse kohalikel omavalitsustel pakkuda 2018. aastani vähemalt tuhat praktikakohta aastas.

Rootsi võttis 2016. aastal vastu umbes 160 000 varjupaigataotlejat, mida oli elanikkonnaga võrreldes Euroopa Liidus enim. Äsjasaabunute jaoks on kõige raskem töökoha ja eluaseme leidmine, rootsi keele õppimine ning migratsioonivastaste meeleoludega kohanemine.

Rootsi statistikaameti andmeil on pooled riigis seitse aastat veetnud põgenikest töötud ning vaid 60 protsenti leiavad tööd pärast 15 aasta möödumist riiki saabumisest.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles