Taiwani maavärin nõudis vähemalt 37 inimese elu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad kokkuvarisenud Wei-Kuan hoonekompleksi juures.
Päästetöötajad kokkuvarisenud Wei-Kuan hoonekompleksi juures. Foto: Scanpix/AFP

Taiwani raputanud maavärin on nõudnud vähemalt 37 inimese elu, ohvrite hulgas on 10 kuu vanune laps, vahendas täna hommikul kohalike võimude teadaannet telekanal CNN.

Täna hommikul päästeti Tainanis maavärina järel kokku varisenud kortermaja rusudest kaks üle 50 tunni lõksus olnud inimest. Ühe mehe tõstis 17-korruselise kortermaja rusudest välja kraana, ütlesid AFP ajakirjanikud kokkuvarisenud Wei-kuani hoone juures. Päästjate sõnul õnnestus varem rusudest välja tuua ellujäänud naine.

Päästetöötajad otsivad veel viit päästetud naise pere liiget, rusudes on endiselt üle 100 inimese.

Hukkunutest 24 sai surma sama majakompleksi rusudes. Kohaliku uudisteagentuuri teatel alustavad kohalikud võimud uurimist, kas ehitusfirma järgis kõiki turvalisusnõudeid. Kõnealune ehitusfirma on praeguseks pankrotis ja see oli kunagi kasutanud ehitustel kõlbmatuid materjale.

Linnapea Lai Ching-te ütles sündmuspaigal ajakirjanikele, et kardetavasti on rusudes veel 117 inimest, paljud neist maja alumistel korrustel, millele ülejäänud korrused peale varisesid.

Õnnetuspaika külastab hiljem päeval ka Taiwani president Ma Ying-jeou.

Linna teistes piirkondades on kokkuvarisenud majadest päästetud üle 100 inimese, vigastatuid on üle 340.

Taiwani lõunaosa raputas laupäeva varahommikul 6,4 magnituudine maavärin, teatas USA geoloogiateenistus (USGS). Maavärina kese oli saare suuruselt teisest linnast ja tähtsast sadamast Kaohsiungist 39 kilomeetrit kirdes 10 kilomeetri sügavusel, vahendas USGS.

Vaikse ookeani tsunamihoiatuskeskuse teatel ei ole hävitavat hiidlainet oodata.

Taiwan asub kahe tektoonilise laama ristumiskoha lähistel, mistõttu saab saar regulaarselt tunda maavärinaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles