Holland uurib kaheksa ISISe ridadest lahkuda tahtnud hollandlase hukkamisteateid (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi poolehoidja ISISe lipuga.
Islamiriigi poolehoidja ISISe lipuga. Foto: SCANPIX

Hollandi luureteenistused ütlesid täna, et uurivad teateid kaheksa Hollandi kodanikust džihadisti hukkamisest Süürias, kui nad tahtsid äärmusrühmituse Islamiriik (IS) ridadest lahkuda.

«Me uurime sellest allikast tulnud signaale, et juhtunu kohta täiendavat kinnitust saada,» ütles luureteenistuse AIVD pressiesindaja, lisades, et rohkem infot neil ei ole.

Süüria aktivistid teatasid eile Twitteris, et Daesh hukkas reedel Raqqa provintsis Maadanis kaheksa hollandi võitlejat, süüdistades neid deserteerimis- ja mässukatses.

Teate saatis välja kodanikuajakirjanikke ühendava organisatsiooni RBSS (Raqqat Veristatakse Vaikselt) liige Abu Mohammad. Ükski teine allikas seda kinnitanud ei ole.

Hollandi salateenistuse andmeil on IS-iga Süürias ja Iraagis liitunud umbes 200 Hollandi päritolu isikut, sealhulgas 50 naist.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles