Kava abielluda ISISe võitlejaga tõi tüdrukule vanglakaristuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi poolehoidja ISISe lipuga.
Islamiriigi poolehoidja ISISe lipuga. Foto: SCANPIX

Austrias mõisteti täna vangi 18-aastasene tüdruk, kes kavatses reisida Süüriasse ja abielluda sunniitliku äärmusrühmituse ISIS võitlejaga.

Viini kohus mõistis Tšetšeenias sündinud teismelisele poole aasta pikkuse vanglakaristuse. Maksimaalselt võinuks teda karistada kolmeaastase vabadusekaotusega.

Tüdruk peeti kinni 2014. aasta juulis Rumeenia-Bulgaaria piiril, kui ta püüdis suurema grupiga üle piiri pääseda. Kohtus väitis tüdruk, et ta kavatses minna Türki, mitte Süüriasse ning seal abielluda noormehega. Uurimise käigus selgus, et tüdruk oli oma Süüriasse reisimise plaane arutanud ISISe liikmete poolt kasutatavates interneti jututubades.

Alles mõne nädala eest mõistis Viini kohus aastaks vangi 17-aastase Rootsist pärit teismelise, kes mõisteti süüdi katses liituda ISISe võitlejatega. Tüdruk peeti kinni mullu detsembris Viini Westbahnhofi rongijaamas. Teadaolevalt oli ka tal kavas abielluda Süürias ISISe võitlejaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles