Kagu-Aasias imetleti eile päikesevarjutust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesevarjutus Indoneesias Belitungis.
Päikesevarjutus Indoneesias Belitungis. Foto: AP/Scanpix

Indoneesia elanikud nautisid eile haruldast looduse vaatemängu, kui Kuu liikus otse Maa ja Päikese vahele ning tekitas sellega täieliku päikesevarjutuse. 

Rahvamassid hakkasid kogunema pealinna Jakarta observatooriumisse juba kell kolm varahommikul. Ametivõimud jagasid huvilistele välja vaatamiseks mõeldud 4000 spetsiaalset prillipaari, mida ei jätkunud aga kaugeltki kõigile.

Keegi mees kasutas taevakeha vaatlemiseks röntgenipilti, mis tehtud tema murtud jalaluust, kirjutab Guardian. Vahendit jagas ta teistelegi.

Ehkki Jakartast nähtav varjutus kattis päikese vaid 88 protsendi ulatuses, ei valmistanud see publikule pettumust. «Seda nähes tundsin ma loodu vägevust,» kiitis vaatepilti kohalik elanik Wiwi.

Mujal oli varjutuse ulatus tunduvalt väiksem, näiteks Põhja-Austraalias vaid 50 protsenti.

Suurel pildil päikesevarjutus Indoneesias Belitungist vaadatuna. Üleval paremal jälgivad fenomeni Malaisia koolitüdrukud. All paremal sama vaatepilt Filipiinide pealinnast Manilast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles