Moskva nõuab USA-lt aru Putini endise nõuniku surma kohta (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Lessin.
Mihhail Lessin. Foto: SCANPIX

Moskva kinnitas USA teadet novembris Ühendriikides surnud presidendi Vladimir Putini kunagise nõuniku ja endise miljonärist ajakirjandusministri Mihhail Lessini surma asjaolude kohta ning palub Washingtonilt vähemalt mingitki teavet selles küsimuses.

«Nägin meedias USA ametiisikutele viitavat teadet, et neil on küllalt selged andmed Vene kodaniku surma põhjuste kohta. Me kontrollisime, need vastavad tõele,» ütles välisministeeriumi ametlik esindaja Maria Zahharova täna teabetunnis ajakirjanikele.

Ta lisas, et Moskva palub USA-lt selle kohta teavet. «Tahaksime väga saada ametlikku teavet. Võimalik, et see ei ole täielik, kuid midagigi,» ütles Vene välisametkonna pressiesindaja.

«See juhtus novembris, möödunud on juba pool aastat. Poole aastaga on võimalik juba mingid üksikasjad selgeks saada. Loodame, et nii see ongi, ja et jutt on Vene kodanikust, esitatagu meile see teave,» järeldas ta.

Vene peaprokurör Juri Tšaika saatis omalt poolt USA justiitsministrile Loretta Lynchile taotluse edastada Venemaale uurimismaterjalid.

Lessin leiti 2015. aasta oktoobris luksushotelli Doyle Washingtoni numbritoa põrandalt.

Politsei kinnitusel oli Lessini löödud tömbi esemega korduvalt ja tugevasti pähe. Tugevate löökide jälgi avastati muu hulgas ohvri ninalt, rindkerelt, kätelt ja jalgadelt. Lessin suri, kui teda parajasti kiirabiautosse viidi.

Lessin asutas muu hulgas ingliskeelse Kremli-meelse uudistevõrgu Russia Today. Ta oli ajakirjandusminister aastail 1999-2004. 2013. aastal sai temast riigi kontrollitava meediahiiu Gazprom-Media Holding juht. Lessin lahkus ametist perekondlikele põhjustele viidates.

Vabariiklasest senaator Robin Wicker kutsus mõni aasta tagasi alustama Lessini suhtes juurdlust seoses rahapesu ja korruptsiooniga.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles