Venemaa tõrjus kriitika Hodorkovski kohtuotsuse kohta

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Hodorkovski.
Mihhail Hodorkovski. Foto: SCANPIX

Vene välisministeerium tõrjus kriitikat, mis tabas idanaabrit pärast eile teatavaks tehtud kohtuotsust, mille kohaselt jääb naftafirma Jukos endine juht Mihhail Hodorkovski edasi vangi.

Välisministeeriumi sõnul tegid mitmed lääneriigid süüdimõistva kohtuotsuse väljakuulutamise järel lubamatu katse avaldada survet Vene kohtule, vahendas uudistevõrk RIA Novosti.

«Katsed avaldada kohtule survet on vastuvõetamatud,» kinnitas välisministeerium tehtud avalduses, milles uudisteagentuuri AFP teatel nimetati Venemaad tabanud süüdistusi alusetuks. «Me ootame, et igaüks tegeleks oma asjadega nii kodumaal kui ka rahvusvahelisel areenil.»

Kohus mõistis eile rahapesus süüdi nii Venemaa endise esirikkuri kui ka tema äripartneri Platon Lebedevi. Kuna kohtuotsust veel loetakse, siis pole teada, kui suure karistuse süüalused saavad. Ettelugemine võib võtta nädalaid ning karistuse pikkus selguda alles jaanuaris.

Mitmed inimõigusrühmitused nõudsid Vene võimudelt ärimehe vabastamist ning USA, Suurbritannia, Saksamaa jt riigid avaldasid muret kohtuotsuse üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles