Indoneesias nõutakse reforme seoses tüdruku vägistamise ja mõrvaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia naised meelt avaldamas
Indoneesia naised meelt avaldamas Foto: SCANPIX

Indoneesia aktivistid nõudsid kolmapäeval pärast 14-aastase tüdruku vägistamist ja mõrvamist valitsuselt seksuaalvägivalla vastaste seaduste karmistamist.

Intsident leidis aset Sumatra saarel ühes külas, kui teismeline tüdruk oli koolist koju naasmas. Teadete järgi piiras ta ümber meestest ja poistest koosnev purjus jõuk.

Tüdruku kinniseotud surnukeha leiti kolme päeva pärast metsast, teatas kohalik meedia. Väidetavalt kahtlustatakse kuriteos kokku 14 inimest. 12 on praeguseks vahi alla võetud.

Vägistamine ja mõrv leidsid aset aprilli alguses.

Seksuaalvägivald on Indoneesias epideemiline. Aktivistide sõnul teatatakse iga päev umbes 35 uuest juhtumist.

Indoneesia riiklik naistevastase vägivalla komisjon kutsus kolmapäeval parlamendisaadikuid üles võtma vastu eelnõud seksuaalvägivalla vastaste seaduste karmistamiseks.

Samuti nõutakse parlamendilt riiklikul tasemel vägistamisohvritele parema toe pakkumist ning veel seksuaalse ahistamise eri vormide kriminaalkorras karistatavaks muutmist.

Viimase 24 tunni jooksul on Indoneesias üle 30 000 allkirja kogunud petitsioon, milles nõutakse seaduse jõustamist.

Vägistamine on riigis ebaseaduslik, kuid käib üldisema, ahistamist puudutava seadusandluse alla. Maksimaalne karistus vägistamise eest on 14 aasta pikkune vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles