Venemaa moodustab Lääne ja Lõuna sõjaväeringkonnas kolm uut diviisi (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TASS/Scanpix

Venemaa moodustab vastumeetmena NATO üksuste paigutamisele Vene piiri lähedale enne aasta lõppu Lääne sõjaväeringkonnas kaks ja Lõuna sõjaväeringkonnas ühe uue diviisi, ütles Vene kaitseminister Sergei Šoigu.

«Kaitseministeerium rakendab mitut meedet, et astuda vastu NATO sõjajõudude suurenemisele Vene piiri otseses läheduses,» lausus Šoigu.

«Enne aasta lõppu moodustatakse kaks uut diviisi Lääne sõjaväeringkonnas ning üks Lõuna sõjaväeringkonnas,» ütles kaitseminister.

Diiviisid paigutatakse Jelnjasse (Smolenski oblast), Voroneži ja Rostovi oblastisse.

«Praegu moodustatakse olemasolevate brigaadide alusel kolm diviisi. Uued ühendused peavad olema valmis 1. detsembriks,» täpsustas allikas.

Kaitseminister Šoigu rääkis kolme uue diviisi moodustamiseks esimest korda 14. jaanuari nõupidamisel.

Kolmapäeval ütles ta, et kaks neist moodustatakse Lääne sõjaväeringkonnas ja üks Lõunas.

2015. aastal lõppes 20. armee ümberformeerimine ning selle juhatus viidi Nižni Novgorodist Voroneži. Sellesse kuulub 1. üksiktankibrigaad, 9. üksikmotolaskurbrigaad (mõlemad Voroneži oblastis) ja Jelnja motolaskurbrigaad. Samal ajal käis 1. kaardiväe tankiarmee moodustamine (Bakovka, Moskva oblast), kuhu kuulub 4. Kantemiri tankidiviis, 2. Tamani motolaskurdiviis, 6. tankibrigaad ja 27. Sevastopoli motolaskurbrigaad.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles