Londoni linnapea taunis Trumpi ignorantset suhtumist islamisse (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Sadiq Khan.
Donald Trump ja Sadiq Khan. Foto: SCANPIX

Londoni uus linnapea Sadiq Khan mõistis teisipäeval hukka USA vabariiklaste eeldatava presidendikandidaadi Donal Trumpi ignorantse arusaama islamist.

Trump möönis pärast Khani valimisvõitu, et tema pakutud moslemite sissesõidukeelu osas Ühendriikidesse võidakse Londoni meerile erand teha.

Eelmisel aastal pakkus Trump välja täieliku keelu välismaalastest moslemite sisenemisele Ühendriikidesse, «kuni meie riigi esindajad selgitavad välja, mis põrgu lahti on». Ajalehe New York Times küsimusele, kuidas mõjutaks keeld Londoni esimest moslemist linnapead, vastas Trump, et erandeid tuleb alati.

Khan ütles teisipäeval, et asi pole üksnes temas, vaid tema sõprades, perekonnas ja samasuguse taustaga inimestes kõikjal maailmas.

«Donald Trumpi ignorantne arusaam islamist muudab mõlemad riigid vähem turvaliseks, võib kaasa tuua maailma mõõdukate moslemite võõrandumise ning mängib trumbid kätte äärmuslastele,» sõnas Khan.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles