Jeemeni vaenupooled leppisid kokku vangide vahetamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Jeemeni valitsuse ja mässuliste esindajad jõudsid täna kokkuleppele vabastada 20 päeva jooksul pooled vangid ja kinnipeetud, teatasid mõlema delegatsiooni kõneisikud.

Kokkuleppes nähakse esimest läbimurret 21. aprillil Kuveidis alanud rahukõnelustes. Kokkulepe saavutati ÜRO eriesindaja Ismail Ould Cheikh Ahmedi moodustatud ühises vangide ja kinnipeetavate töörühmas.

ÜRO hinnangul on Jeemeni konfliktis alates eelmise aasta märtsist hukkunud üle 6400 ja kodudest põgenenud 2,8 miljonit inimest.

«Kohtumisel jõuti kokkuleppele vabastada 20 päeva jooksul 50 protsenti vangidest ja kinnipeetavatest,» ütles Jeemeni välisministri kõneisik Mane al-Matari. Kokkulepet kinnitas ka mässuliste delegatsioonile lähedane allikas.

Jeemeni konfliktis on vastamisi president Abedrabbo Mansour Hadile lojaalsed jõud, keda toetab Saudi Araabia juhitav koalitsioon ning šiiamässulised huthid ja nendega liidus olevad ekspresident Ali Abdullah Saleh'le lojaalsed väed.

Vaatamata Saudi Araabia ja liitlaste sekkumisele 2015. aasta märtsis, kontrollivad mässulised endiselt pealinna Sanaad, suurt osa riigi põhja- ja keskosa mägedest ja Punase mere rannikualadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles