Suurbritannia tõstis Põhja-Iirimaa suunalise terroriohu taset

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1998. aasta 15. augustist pärit foto IRA korraldatud rünnakust Põhja-Iirimaal asuvale Omaghi linnale, milles hukkus 31 inimest ning vigastada sai 220.
1998. aasta 15. augustist pärit foto IRA korraldatud rünnakust Põhja-Iirimaal asuvale Omaghi linnale, milles hukkus 31 inimest ning vigastada sai 220. Foto: Scanpix/AP

Suurbritannia tõstis Põhja-Iirimaalt lähtuva terroriohu taseme mõõdukalt arvestatavale, ütles siseminister Theresa May täna parlamendis.

«See tähendab, et terrorirünnak on väga võimalik ja osutab jätkuvale ohule, mis lähtub vabariiklaste dissidentlikust tegevusest,» sõnas Mary.

Minister lisas, et ohu tõttu tehakse politsei ja teiste ametkondadega tihedat koostööd tagamaks vajalike julgeolekumeetmete rakendamine.

Põhja-Iirimaaga seotud terrorioht hinnati arvestatavaks 2010. aastal, kui siseluureagentuur MI5 esimest korda ohutaseme avaldas. 2012. aastal alandati see tasemele mõõdukaks.

Arvestatav oht on viieastmelise skaala kolmas pügal. Põhja-Iirimaal endas, kus konflikt on kestnud kolmkümmend aastat ja kogukondadevahelsied pinged ei ole 1998. aasta rahuleppest hoolimata kadunud, on ohutase jätkuvalt neljandal tasemel ehk tõsine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles