EL pikendas Venemaale kehtestatud sanktsioone (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle aasta 18. märtsil tähistasid venelased Moskvas Punasel väljakul Krimmi taasühinemise teist aastapäeva.
Selle aasta 18. märtsil tähistasid venelased Moskvas Punasel väljakul Krimmi taasühinemise teist aastapäeva. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit pikendas täna veel aastaks Venemaale Krimmi annekteerimise eest kehtestatud sanktsioone.

«Euroopa Liidu Nõukogu pikendas 23. juunini 2017 piiranguid, mis kehtestati vastuseks Krimmi ja Sevastopoli ebaseaduslikule annekteerimisele Venemaa poolt,» ütles ülemkogu avalduses.

Sanktsioonid seavad piirangud kaubavahetusele Krimmiga, mida suurem osa maailma riikidest ei ole Venemaa osana tunnustanud. EL-i ettevõtetel on keelatud sinna investeerida ja turismiteenuseid pakkuda.

Sanktsioone pikendati 23. juunini 2017.

Krimmi-sanktsioonid seisavad muudest Venemaale määratud EL-i karistusmeetmetest eraldi. EL peaks järgmisel nädalal otsustama, kas ka neid, Ida-Ukraina konfliktiga seotud sanktsioone pikendatakse.

EL-i diplomaatiliste allikate sõnul pikendatakse ka neid sanktsioone juuli lõpust alates kuue kuu võrra, sest Venemaa ei ole täitnud Ukraina konflikti lahendamiseks mõeldud Minski leppe kohustusi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles