Belgias vahistati terrorihaarangute käigus kaks meest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Belgia politsei pidas ööl vastu tänast korraldatud haarangute käigus kinni kaks meest, teatas prokuratuur, meedia kahtlustab võimalikku rünnakuplaani jalgpalli EM-i fännitsoonile.

«Üks mees vahistati Verviers's (Belgia idaosas) ja teine Tournai's,» Prantsuse piiri ääres, ütles prokuratuuri pressiesindaja. «Terrorirünnakust on vara rääkida. Kõigepealt tuleb kahtlustatavad üle kuulata.»

RTL teatas oma veebilehel viitega anonüümsetele allikatele, et Verviers's kinni peetud mees kavandas rünnakut fännidele, kes kavatsevad vaadata homset jalgpalli EM-i kaheksandikfinaali Belgia ja Ungari vahel.

Eelmisel laupäeval esitas Belgia kolmele mehele süüdistuse terroristlikus mõrvakatses pärast terrorismivastaseid haaranguid, mis olid seotud väidetava ohuga jalgpalli EM-i mängu vaatavatele fännidele.

17.-18. juunil Brüsselis korraldatud haarangute käigus peeti kinni 40 inimest, relvi ja lõhkeaineid ei leitud.

Belgia peaminister Charles Michel lubas haarangute järel täiendavaid ja uuendatud julgeolekumeetmeid ja rõhutas, et avalikud üritused, sealhulgas jalgpalli EM-iga seotud üritused, toimuvad plaanipäraselt.

Belgia on alates märtsikuistest Brüsseli terrorirünnakutest kõrgendatud ohuhäire seisundis. Rünnakutes Zaventemi rahvusvahelisele lennujaamale ja Brüsseli metroojaamale sai surma 32 inimest. Vastutuse rünnaku eest võttis äärmusrühmitus Islamiriik (IS).

Mitmel veresauna toimepanijal olid otsesed sidemed novembrikuiste Pariisi terrorirünnakutega, milles hukkus 130 inimest.

Jaanuaris tappis Belgia politsei Verviers'is korraldatud haarangute käigus kaks IS-i pühasõdalast, kes leiti hiljem olevat seotud nii Pariisi kui Brüsseli rünnakud korraldanud terrorirakukestega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles