Stoltenberg kutsus hoogustama ELi ja NATO koostööd (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg
NATO peasekretär Jens Stoltenberg Foto: SCANPIX

NATO peasekretär Jens Stoltenberg ütles teisipäeval Brüsselis, et koostöö NATO ja Euroopa Liidu vahel on Suurbritannia otsuse järel ühendusest lahkuda tähtsam kui kunagi varem.

«Me peame saatma selge sõnumi, et Ühendkuningriigi otsus EList lahkuda ei tähenda, et me ei suuda teha koostööd,» lausus Stoltenberg ELi tippkohtumisele saabudes ajakirjanikele.

Teisipäeval ja kolmapäeval peetav Euroopa Ülemkogu keskendub oodatult Suurbritannia kavatsusele EList lahkuda.

Suurbritannia kuulub sarnaselt veel 22 ELi liikmesriigile NATOsse ning neljapäeval peetud referendumi tulemuse järel kardetakse, et brittide lahkumine EList võib kahjustada kollektiivse julgeoleku alaseid jõupingutusi, mille seas on võitlus äärmusrühmitusega Islamiriik (IS) ning Venemaa Ukraina-vastane agressioon.

Stoltenberg ütles eelmisel nädalal, et Suurbritannia valijate otsus jätab Euroopa senisest killustatumasse seisu.

«Minu sõnum täna puudutab koostööd ja ühtsust,» lausus NATO peasekretär teisipäeval. «Ühtsus ja koostöö olid tähtsad ka enne Ühendkuningriigi hääletust. Nüüd on need muutunud veelgi olulisemaks.»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles