Donald Trump kiitis Saddam Husseini: ta tappis terroriste (14)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saddam Hussein aastal 2005.
Saddam Hussein aastal 2005. Foto: AFP/SCANPIX

Ameerika Ühendriikide vabariiklaste eeldatav presidendikandidaat, miljardär Donald Trump jagas kiidusõnu aastal 2006 hukatud Iraagi diktaatorile Saddam Husseinile: ta olevat olnud terroristide tapmises osav.

Hoolimata sellest, et Iraak ise oli Husseini võimu ajal terrorismi mahitavate riikide nimekirjas, leidis Trump diktaatori juurest ka häid külgi.

«Ta oli paha tüüp – tõeliselt paha tüüp. Aga teate mis? Ta sai hästi hakkama. Ta tappis terroriste. Ta tegi seda nii hästi. Nad ei lugenud neile õigusi. Nad ei rääkinud. Nad olid terroristid ja kõik. Täna on Iraak terroristide jaoks Harvard,» kõneles Trump rahvakogunemisel.

Enne seda lausus miljardär, et Ameerika poleks tohtinud Iraaki destabiliseerida – olgugi, et ta ise toetas 2003. aasta alguses sissetungi riiki.

Tumpi sõnavõtt ehmatas nii teda toetavaid vabariiklasi kui andis ka võimaluse demokraat Hillary Clintoni meeskonnal kohe asjast kinni haarata. «Trumpi rüütellikud komplimendid julmadele diktaatoritele – ning väärastunud õppetunnid, mida ta näib olevat neilt omandanud – demonstreerivad taaskord, kui ohtlik ta oleks vägede ülemjuhatajana ning kui vähe ta vääriks ametikohta, mille suunas püüdleb,» kommenteeris Clintoni kampaania vanemnõustaja Jake Sullivan. 

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles