Iraagi peaminister vallandas Bagdadi julgeolekujuhid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi politseinik inspekteerimas Baladis toimunud rünnaku toimumispaika.
Iraagi politseinik inspekteerimas Baladis toimunud rünnaku toimumispaika. Foto: SCANPIX

Iraagi peaminister Haider al-Abadi vallandas pealinna Bagdadi julgeoleku eest vastutava komandöri pärast seda, kui linnas hukkus autopommiplahvatuses 292 inimest, teatas täna valitsusjuhi kantselei.

Abadi andis korralduse vabastada ametist Bagdadi operatsioonide komandör ning Bagdadi julgeoleku- ja luureametnikud, öeldi avalduses.

Pühapäevase plahvatuse eest Bagdadis võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik (IS).

Neljapäeval korraldati rünnak Bagdadist põhja jääva Baladi šiiapühamule, plahvatustes ja tulistamises sai surma 40 inimest. Ka selle eest võttis vastutuse IS.

Iraagi siseminister esitas pommiplahvatuse järel lahkumisavalduse, kuid peaministri tänane avaldus on esimene teade julgeolekujuhtide vallandamise kohta.

Koha kaotanud Bagdadi operatsioonide komandör on kindralleitnant Abdulamir al-Shimmari. Abadi büroo teatel on teised ametist vallandatud siseministeeriumi Bagdadi luureosakonna juht ja ametnik, kes vastutas riikliku julgeolekunõuniku pealinna büroo eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles