Protestijad blokeerivad USA-s tänavaid ja maanteid (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Mitmes USA piirkonnas on protestijad blokeerinud linnade põhitänavad ja maanteed, et avaldada meelsust kahe mustanahalise mehe tapmise vastu politsei poolt selle nädala keskel, vahendab Reuters.

Politsei poolt kahe mustanahalise mehe tapmine on kaasa toonud protestilaine, kus inimesed blokeerivad USA linnade peamagistraale. Protestijaid on juba mitmes kohas arreteeritud ning kähmlustes politseiga on ka vigastatuid.

Inimesed otsustasid tulla tänavatele hoolimata turvariskist, mis on tekkinud neljapäeval Dallases aset leidnud tulistamisega. Organiseeriti rongkäike Ühendriikide suurimates linnades, muuhulgas ka New Yorgis ja riigi pealinnas Washingtonis.

Meeleavaldused riigis on kestnud juba kolm päeva peale Alton Sterlingu tapmist Baton Rouge`is teisipäeval ning Philando Castile hukkumist kolmapäeva õhtul Minnesota äärelinnas.

Eile õhtul sulgesid sajad protestijad I-94 magistraali, mis ühendab Minneapolist ja St. Pauli. Meeleavaldajad loopisid korrakaitsjate pihta kive, pudeleid ja ehitusjäätmeid, vigastades St. Pauli politsei andmetel vähemalt kolme korrakaitsjat.

Politsei on arreteerinud mitmeid inimesi ning kasutanud rahvamassi laialiajamiseks suitsupomme.

Protestijate sõnul on politsei kasutanud ka pisargaasi ja kummikuule.

Louisianas Baton Rouge`is toimunud meeleavaldusel on toimunud kähmlusi politseijõudude ja Mustade Pantrite liikmete vahel, kellest paljud kandsid jahipüsse. Louisianas on avalik relvakandmine seaduslik.

Peale lühikest vastasseisu arreteeris märulipolitsei 30 meeleavaldajat ning korjas ära relvastust. Arreteeritute hulgas oli ka prominentne mustanahaliste õiguste eest seisja ja endine Baltimore`i linnapeakandidaat Deray McKesson.

Ka Nashville`is ja Indianapolis`es on protestiavalduseks teid suletud. Kohaliku meedia sõnul blokeeriti ka San Franciscos kiirtee mahasõit.

New Yorgis marssisid sajad protestijad City Hall`ist Union Square`ini, kus rahvamass kasvas tuhandepealiseks, blokeerides nii Viienda avenüü.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles