Hollande: Prantsusmaa tühistab üleriigilise eriolukorra veel sel kuul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terroristide rünnakute järel toodud lilled ja küünlad.
Terroristide rünnakute järel toodud lilled ja küünlad. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Üleriigiline eriolukord, mille Prantsusmaa kehtestas pärast eelmise aasta novembris Pariisis aset leidnud terrorirünnakuid, tühistatakse veel sel kuul, kinnitas president François Hollande neljapäeval.

Hollande ütles rahvuspühal esinedes, et 13. novembri rünnakute järel rakendatud eriolukorda ei pikendata 26. juulist kaugemale, kuna mais võeti vastu Prantsusmaa julgeolekut tugevdav seadus.

«Me pidime pikendama eriolukorda, kuni võisime olla kindlad, et seadus annab meile vahendid seismaks efektiivselt vastu terroriohule,» ütles Hollande Bastille' päeva teleintervjuus.

«Me ei saa pikendada eriolukorda igavesti. Sellel ei ole mõtet, see tähendaks, et me ei oleks enam vabariik, mille seadused kehtiksid igas olukorras,» sõnas ta, hoiatades samas, et terrorioht on endiselt olemas.

Hollande kuulutas eriolukorra välja 13. novembri õhtul pärast terrorirünnakuid, mis nõudsid 130 inimese elu. Parlament pikendas eriolukorda kolm korda, nii et see hõlmas ka jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri ja jalgrattavõistlust Tour de France.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles