Kreeka esitas Türgi sõduritele süüdistuse ebaseaduslikus piiriületuses (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Kaheksale Türgi sõdurile, kes pagesid Kreekasse pärast läbikukkunud putšikatset, esitati täna Kreekas süüdistus ebaseaduslikus piiriületuses ning Kreeka õhuruumi rikkumises, sõnas sõjaväelaste advokaat.

Mehed, kes taotlesid Kreekas asüüli, saabusid eile Aleksandroupolisesse Kreeka põhjaosas.

Neile on esitatud süüdistus ebaseaduslikus sisenemises Kreekasse, sõnas advokaat Ilia Marinaki. Sõdurid astuvad kohtu ette homme.

Sõdurid viibivad vahi all ning pole oma perekondadega ühendust võtnud, lisas ta.

Asüülitaotlejate sõnul ei osalenud nad putšis ning pagesid Kreekasse oma elude päästmiseks pärast seda, kui politsei nende pihta tule avas.

Türgi kutsub Kreekat andma Ankarale välja kaheksat riigipöörajat, kes lendasid sõjaväekopteriga üle piiri ja palusid Kreekalt asüüli, ütles välisminister Mevlüt Çavuşoğlu eile Türgi televisioonile.

«Palusime Kreekal kaheksa reeturit võimalikult kiiresti välja anda,» ütles välisminister telekanali HaberTürk teatel.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan on olnud ühenduses Kreeka peaministri Alexis Tsiprasega ning tänanud teda Türgi valitsuse toetamise eest putšikatse ajal.

Asüülitaotlejate protsess saab olema kiire, kuid vastavuses rahvusvahelise õiguse ning inimõiguslepetega, sõnas Kreeka valitsusjuht.

Türgi sõdurite helikopter Black Hawk lennutati tagasi Türki.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles