Uuring: rassiprobleemid USA-s on süvenenud (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Pessimism seoses rassiliste suhetega on ameeriklaste seas süvenenud, olles viimase 20 aasta kõrgeim, näitab värske uuring.

Dallase tulistamisjuhtumite ja kahe mustanahalise mehe tapmise järel korraldatud uuringust selgub, et enam kui 60% täisealistest USA kodanikest arvab, et rassilised suhted Ameerika Ühendriikides on üldiselt halvad ning enamus vastanutest kardab, et need halvenevad veelgi.

«Hetkel on kindlasti kõige kohutavam poliitiline olukord, mida ma oma eluajal näinud olen, kuid mingil tasandil on vägivald ja vihkamine alati olemas olnud,» sõnas Peniel Joseph, Rassi ja Demokraatia Ühingu rajaja.

Kuigi valitseb konsensus, et rassilised suhted liiguvad halvenemise suunas, puudub üksmeel, kuidas probleemi lahendada või kellel lasub süü.

Uuringu pessimistlik hinnang on paljuski seotud sellega, et inimesed, kes on olnud pikalt skeptilised nägemast rassilist diskrimineerimist rahvusliku probleemina, teadvustavad nüüd värskete sündmuste valguses olukorra tõsidust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles