Iraan kehtestab avaliku sektori palkadele ülempiiri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraanlased riigi pealinnas, Teheranis.
Iraanlased riigi pealinnas, Teheranis. Foto: AP/ Scanpix

Iraani valitsus teatas täna, et kehtestab avaliku sektori palkadele ülempiiri summutamaks skandaali hiigelpalkade üle, mis ähvardab nurjata president Hassan Rouhani lootused tagasivalimiseks.

Mais avalikuks tulnud mitme riigiasutuse juhtide palgad olid enam kui sada korda suuremad kui keskmisel töötajal. Üks pangadirektor teenis kuus umbes 60 000 dollarit, avaliku sektori keskmine palk on umbes 400 dollarit. Pangadirektor vallandati juunis koos veel kolme panga juhiga, vahetult pärast seda sunniti tagasi astuma terve Iraani arengufondi juhtkond.

Valitsuse teatel kehtestatakse avaliku sektori töötajate kuupalga ülempiiriks 189 miljonit riaali (6100 dollarit) ja poliitilistel ametikohtadel olijatele 100 miljonit riaali. Üle piirmäära ulatuvaid palku peetakse kuriteoks ning süüdlased võetakse vastutusele, ütles valitsuse kõneisik Mohammad Bagher Nobakht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles