Kõrgõzstan hakkab võtma terroristidelt kodakondsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgõzstani president Almazbek Atambajev.
Kõrgõzstani president Almazbek Atambajev. Foto: TASS/Scanpix

Kõrgõzstani president Almazbek Atambajev allkirjastas seaduse, mille alusel saab rahvusvahelises terrorismis ja äärmusluses süüdi mõistetud inimestelt võtta Kõrgõzstani kodakondsust, edastas täna Interfaxile riigipea pressiteenistus.

Teenistuse sõnul muudetakse haldus-, kriminaal- ja kariseadustikku, samuti terroritõrjeseadusi, kodakondsus- ja sotsiaalkindlustusseadust.

«Muudatused karmistavad karistusi ja karistuse kandmise tingimusi, samuti näevad ette terrorismis ja äärmusluses süüdimõistetutelt kodakondsuse äravõtmise,» märgiti.

Atambajev ütles 2015. aasta detsembris, et Süürias terroristide poolel sõdinud Kõrgõzstani kodanikud tuleb kodakondsusest ilma jätta.

Kõrgõzstani julgeolekuametkonna andmetel on Süüriasse, Iraaki ja Afganistani sõdima siirdunud üle 600 kirgiisi, üle 70 neist on hukkunud.

Kõrgõzstani jõuametkondade allikas ütles Interfaxile, et äärmusrühmitustes osalevate kirgiiside hulk võib olla nii suur mitte pelgalt väljarände, vaid Kõrgõzstani võltspasside kasutamise tulemusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles