Korsikal kasvasid kohalike ja migrantide vahelised pinged rahutusteks (13)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korsika rannas patrullivad korrakaitsjad.
Korsika rannas patrullivad korrakaitsjad. Foto: AFP/SCANPIX

Eile õhtul vigastati rahutuste käigus viit inimest ja süüdati põlema kolm autot, mis näitab, et pinged Korsika saare kohalike ja Põhja-Aafrikast pärit migrantide vahel on endiselt kõrged.

Ligi 500 inimest kogunes eile Korsika saare suuruselt teises linnas Bastias meeleavaldustele peale üleeilseid kokkupõrkeid saare põhjaosas asuvas Siscos.

Intsident sai alguse vaidlusest kolme Põhja-Aafrikast pärit pere ja noorte kohalike vahel peale seda, kui turistid pildistasid rannas burkiinides ujunud muulasi.

Tunnistaja sõnul hüüdis grupp noori burkiinides suplejate suunas solvanguid, mispeale saabusid kohale kirvestega Põhja-Aafrika päritolu mehed, kes asusid 15-18 aasta vanuseid Korsika noori rannas ründama.

Intsident kasvas üle rahutusteks, kus süüdati kolm autot ja loobiti inimesi pudelite ja kividega. Viga sai kokku viis inimest. Vägivalla kontrolli alla saamiseks läks vaja saja korrakaitsja abi.

Prantsuse siseminister Bernard Cazeneuve mõistis vägivalla hukka ja kutsus üles juhtumi kohta täiemahulist uurimust alustama.

Kokkupõrked on seotud pingestatud olukorraga peale hiljutisi terrorirünnakuid riigis. Möödunud detsembris rüüstas Korsikal rühm vihaseid protestijaid islami pühakoda peale seda, kui araabia päritolu kohalikud noored ründasid sealseid tuletõrjujaid.

Lisaks on palju vastukaja tekitanud ka lähedalasuva Cannes`i kuurortis kehtestatud burkiinide kandmise keeld.

Kommentaarid (13)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles