Riigimeedia: Süüria valitsus kiitis USA-Vene relvarahuleppe heaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria mees koristab rususid järjekordse õhulöögi järel mässuliste kontrollitud Idlibis. Foto on tehtud 10. septembril.
Süüria mees koristab rususid järjekordse õhulöögi järel mässuliste kontrollitud Idlibis. Foto on tehtud 10. septembril. Foto: SCANPIX

Süüria valitsus on «kiitnud heaks» oma liitlase Venemaa ja USA vahel saavutatud relvarahuleppe, vahendas riigimeedia laupäeval.

«Süüria valitsus on kiitnud kokkuleppe heaks ja vaenutegevuse peatamine algab humanitaarpõhjustel Aleppost,» edastas riiklik uudisteagentuur SANA «informeeritud allikatele» tuginedes.

SANA teatel on üks relvarahuleppe eesmärke «vajalike poliitiliste lahendusteni jõudmine Süürias».

USA ja Venemaa jõudsid reedel kokkuleppele Süüria relvarahus, mis jõustub esmaspäeval, moslemite püha Eid al-Adha esimesel päeval.

Kui relvarahu nädala vastu peab, järgnevad kahe riigi koordineeritud rünnakud Al-Nusra Rinde (Fateh al-Sham) mässulistele ja äärmusrühmitusele Islamiriik.

Relvarahu hõlmab ka humanitaarabi kohaletoimetamist valitsusvägede ja ülestõusnute vahel jagatud Alepposse, kus on viimastel kuudel käinud ägedaimad lahingud.

Vene-USA kokkulepe kutsub humanitaarabi transpordiks muuhulgas looma Aleppo idapoolsetesse linnajagudesse, mis on ülestõusnute käes, viiva Castello maantee ümber «demilitariseeritud tsooni».

«Terve kokkuleppe saavutati Süüria valitsuse teadmisel,» kirjutas SANA.

Süüria peavoolu opositsiooni Läbirääkimiste Ülemkomitee (HNC) teatas laupäeval, et ei ole kokkuleppe «ametliku teksti» veel saanud.

«Kui me selle saame, analüüsib HNC selle üksikasju ja rakendamise mehhanisme,» edastas Läbirääkimiste Ülemkomitee Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles