Vastne Briti suursaadik ootab Brexiti-juhiseid

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastne Briti suursaadik Theresa Bubbear tundis 1982. aastal esimest korda Eestisse sattudes kahetsust selle pärast, et siia tööle tulla ei saa.
Vastne Briti suursaadik Theresa Bubbear tundis 1982. aastal esimest korda Eestisse sattudes kahetsust selle pärast, et siia tööle tulla ei saa. Foto: Liis Treimann

Brexit tähendab, et Briti suursaadiku töö Eestis tuleb sootuks erinev sellest, mis see olnuks EList lahkumise otsuseta, ütles möödunud nädalal sel kohal alustanud Theresa Bubbear intervjuus Postimehele.

- Kuidas sai teie esimeseks suursaadikukohaks just Tallinn?

Ma valisin Eesti, kui seda välisministeeriumi sisekonkursil pakuti. Nägin seda võimalust ja ma tahtsin kohe seda. Tallinn oli ainuke koht, mida ma taotlesin. Mul oli piisavalt õnne see ka saada. Tavaliselt peavad suursaadikud mitu korda proovima, enne kui nad endale uue koha saavad.

Samas on mul tunne, et Tallinn valis ka minu. Homme (möödunud reedel – toim) täitub 31 aastat sellest, kui ma Briti välisministeeriumiga liitusin. Ma lõpetasin ülikooli 1985. aasta juunis ja asusin tööle 1985. aasta septembris. Diplomaaditöö on ainus asi, mida ma teinud olen.

See kõlab veidi veidralt, aga tõesti tundub, et kõik viimased 31 aastat on iga väiksemgi asi mind siiapoole toonud. Tundub, nagu oleksin teadmatult korjanud kokku kõik pusletükid ja kokku tulev pilt olen mina suursaadikuna Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles