Venemaa: USA juhitud liitlaste õhulöögis hukkus 62 Süüria sõdurit (13)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Su-34 Süürias.
Vene Su-34 Süürias. Foto: SCANPIX

USA juhitud liitlaste õhulöögis sai laupäeval surma 62 Süüria valitsusvägede sõjaväelast ja sajad inimesed haavata, teatas Venemaa armee. Venemaa kutsub juhtunu tõttu kokku ÜRO julgeolekunõukogu erakorralise kohtumise.

«Venemaa saadik ÜRO juures taotles selle küsimusega seoses erakorralise istungi korraldamist. Me nõuame Ühendriikidelt täielikku ja üksikasjalikku selgitust ning seda ÜRO Julgeolekunõukogu ees,» ütles välisministeeriumi eestkõneleja Maria Zahharova.

USA juhitud liitlaste õhulöögis sai laupäeval surma 62 Süüria valitsusvägede sõjaväelast ja rohkem kui sada haavata, kinnitas Venemaa armee.

«Rahvusvaheline koalitsioon tegi õhulööke Süüria vägede pihta, mis on ümber piiratud Islamiriigi võitlejate poolt nende Deir Ezzori õhuväebaasis,» andis laupäeval teada Vene armee.

«Nendes õhurünnakutes sai surma 62 Süüria sõdurit ja veel sajad haavata,» lisati avalduses.

Süüria valitsus süüdistas samuti USA-juhitavat koalitsiooni režiimivägede ründamises.

Damaskuse sõnul võimaldas see äärmusrühmituse Islamiriik (IS) džihadistidel edasi tungida.

USA kaitseministeerium möönis, et õhulöök võis kogemata tabada Süüria valitsusvägesid.

«Koalitsiooniväed arvasid, et ründavad Islamiriigi positsioone. Õhurünnakud peatati viivitamatult pärast seda, kui Venemaa informeeris meid, et pihta said Süüria valitsusväelased ja sõidukid,» teavitas Pentagon.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles