Egiptuse rannikuvetes uppus 42 migranti (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval merest päästetud 18-aastane õpilane Sameh Mohamed Ahmed Abdel Dayem Egiptuse haiglas
Kolmapäeval merest päästetud 18-aastane õpilane Sameh Mohamed Ahmed Abdel Dayem Egiptuse haiglas Foto: SCANPIX

Egiptuse rannikuvetes läks kolmapäeval ümber migrante vedanud paat, vähemalt 42 inimest uppus, 150 on päästetud, teatasid võimuesindajad.

«Ohvrite arv on nüüd 42 surnut ja viis vigastatut,» ütles tervishoiuministeeriumi pressiesindaja Khaled Megahed uudisteagentuurile AFP.

Teine tervishoiuministeeriumi ametnik Adel Khalifa kinnitas hukkunute arvu ja lisas, et ohvrite seas on egiptlasi, sudaanlasi ja «teisi Aafrika riikide kodanikke».

Päästemeeskonnad otsivad endiselt Vahemere sadamalinna Rosetta lähistel juhtunud õnnetuse võimalikke ellujäänuid, ütlesid kaks politseiametnikku.

Euroopa Liidu piiriagentuur Frontex hoiatas mõne kuu eest, et üha enam Euroopasse jõuda püüdvaid migrante üritab teekonda alustada Egiptusest.

Inimsmugeldajad lubavad sageli kehva kvaliteediga alustele liiga palju inimesi, suurendades õnnetusriski.

ÜRO andmetel on alates 2014. aastast on ohtlikul teekonnal üle Vahemere surma saanud üle 10 000 migrandi.

Lääne-Balkani rändemarsruudi sulgemise järel otsivad migrandid muid võimalusi Lääne-Euroopasse pääsemiseks. Suurim rändevool kulgeb praegu marsruudil Liibüa-Itaalia, ent migrandid otsivad ka teisi võimalusi.

«Egiptus on muutumas lähteriigiks,» ütles Frontexi juht Fabrice Leggeri juunis Saksa meediale. «Tänavu on Egiptusest Itaalia poole teele asunud üle 1000 paadi.» 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles