Venemaa peab samal ajal õppusi nii India kui Pakistaniga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjaväelased jõuavad Pakistani.
Vene sõjaväelased jõuavad Pakistani. Foto: AFP/SCANPIX

Vene sõdurid saabusid täna Pakistani ühisõppusele, neljapäeval algas Venemaal ühisõppus India sõjaväelastega.

Pakistani jõudsid 70 Vene mägijalaväelast. Homme algav õppus aitab «arendada ja tugevdada sõjalist koostööd kahe riigi vahel,» teatas Vene kaitseministeerium.

Õppus on märk Vene-Pakistani tihedamast kaitsekoostööst pärast sõjalise koostööpakti sõlmimist 2014. aastal.

«Vene maavägede kontingent saabus Pakistani esimeseks Pakistani-Vene ühisõppuseks 24. septembrist 10. oktoobrini,» kinnitas Pakistani sõjaväe pressiesindaja Asim Bajwa Twitteris.

Manöövrid kattuvad Vene-India õppustega, mis algasid neljapäeval Venemaa idaosas. Neil õppustel osaleb 250 sõdurit mõlemast riigist.

Moskva ja New Delhi on strateegilised partnerid alates külma sõja aegadest, kui India naaberriiki Pakistani toetasid Ameerika Ühendriigid.

Pakistani kaitse- ja julgeolekuanalüütik Hasan Askari ütles, et õppus on märk Venemaa soovist laiendada oma valikuid Lõuna-Aasias. Tema sõnul on see India ja USA lähenemise loomulik tulemus.

Askari sõnul peab Islamabad Moskvaga läbirääkimisi lahingkopterite ostmise üle. «Nende kopterite tarnimine oli planeeritud sellele aastale, ent praegu paistab, et nad saabuvad 2017. aastal,» lausu ta.

Vene-Pakistani õppus langeb ajale, mil Islamabadi suhted Delhiga on pühapäevase rünnaku järel India sõjaväebaasile pingestunud. Hukkus 18 sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles