Norra uurib, kas idapiiri turvatara peab paari sentimeetri võrra nihutama (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra-Venemaa piiriala
Norra-Venemaa piiriala Foto: SCANPIX

Norra-Venemaa piiril asuva Storskogi piiriületuspunkti piiritara võib osaliselt asuda Venemaale kuuluval ala ja selle tõttu kaalub Norra tara paari sentimeetri võrra nihutamist.

Piiritara eesmärgiks on takistada ebaseaduslike sisserändajate saabumist Venemaalt Norrasse, edastab Yle.

Norra valitsus langetas otsuse rajada 200 meetri pikkune turvatara Storskogi piirialale selle aasta alguses ning ligi pool miljonit eurot maksva tara ehitamine algas augustis.

Nüüd tekkis Norra võimudes kahtlus, et 50 meetri ulatuses on tara ehitatud liiga Venemaa poolelel ning see võib olla kahe riigi vahel sõlmitud turvataralepingu rikkumine.

Maamõõtjad viivad kahtlusalusel alal läbi mõõtmised ja pärast seda langetatakse otsus, kas osa tarast tuleb lammutada ja mõni sentimeeter läänepool uuesti üles ehitada.

Norra piirivalvevõimud saatsid Venemaa kolleegidele kirja, milles küsisid, kas Norra rajatud turvatara on liiga Venemaa poolel, kuid nad ei ole veel vastust saanud.

Storskogi piiriala asub Põhja-Norras Finnmarki maakonnas, teiselpool on Venemaa Murmanski oblast. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles