Rootsi ühineb NATO strateegilise kommunikatsiooni keskusega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi lipp
Rootsi lipp Foto: SCANPIX

Rootsi on seoses kasvanud pingetega Läänemere piirkonnas otsustanud ühineda NATO strateegilise kommunikatsiooni oivakeskusega Riias, teatas keskus reedel.

«Ühinemine NATO STRATCOMi oivakeskusega kui panustav partner on Rootsi jaoks loomulik samm,» lausus Riias asuva keskuse direktor Janis Sarts.

Varem sel kuul teatas Rootsi, et militariseerib taas oma suurima saare Ojamaa ehk Gotlandi. Diskussioonid selle üle, kuidas riik suudab end aina väljakutsuvamalt käituva Venemaa vastu kaitsta, on viimasel ajal üha hoogustunud.

Rootsi ei kuulu NATOsse, kuid osaleb alliansi rahupartnerlusprogrammis, mis käivitati 1994. aastal mitteliikmete sõjalise koostöö edendamiseks.

Sarts lisas, et Rootsi naaber Soome on 2015. aastal avatud STRATCOMi keskusega juba ühinenud.

Keskus koordineerib NATO kommunikatsiooni alliansi poliitika, operatsioonide ja tegevuse toetuseks ning pakub muu hulgas alternatiivi Venemaa narratiivile Ukraina osas. Lisaks Lätile osaleb keskuse töös praegu kuus NATO liikmesriiki -- Suurbritannia, Eesti, Saksamaa, Itaalia, Leedu ja Poola.

Huvi STRATCOMiga liitumise vastu on väljendanud ka Prantsusmaa ja Holland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles