Hispaania sotsialistide esimees pani ameti maha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pedro Sanchez lahkumas pärast kaotust usaldushääletusel.
Pedro Sanchez lahkumas pärast kaotust usaldushääletusel. Foto: CESAR MANSO/AFP

Hispaania sotsialistide esimees Pedro Sanchez pani laupäeval ameti maha, kui kaotas usaldushääletuse erakonna föderaalkomitees, teatas tema nõunik.

Hispaania opositsioonilise Sotsialistliku Partei (PSOE) ligi 300-liikmeline föderaalkomitee kogunes laupäeval partei peakorterisse Madridis, et arutada riigis valitsevat poliitilist ummikseisu ning otsustada, kas erakonna juht Sanchez jätkab esimehena või mitte.

Sanchez oli kinnitanud, et ta jätkab konservatiivist peaministri kohusetäitja Mariano Rajoy jõupingutuste takistamist vähemusvalitsuse moodustamiseks.

Kuna võitsid Sanchezi oponendid, siis võib sotsialistide uus juhtkond loobuda Rajoy blokeerimisest ja see teeks lõpu praegusele poliitilisele ummikseisule.

"Võitsid need PSOE liikmed, kes tahavad anda konservatiividele valitsusvastutuse," kirjutas Twitteris vasakpoolse erakonna Podemos juht Pablo Iglesias.

PSOE-s käärib pikemat aega siseheitlus ning hiljutine kaotus kohalikel valimistel Galicias ja Baskimaal tõi selle laiema avalikkuse ette. Kaotus oli murdepunkt paljudele kõrgetele parteiametnikele, sest detsembris ja juunis saadi parlamendivalimistel ajalooliselt madal toetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles