Saksa paremäärmuslased ründasid politseijaoskonda (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Saksamaal Magdeburgis üritasid kohalikud paremäärmuslased korraldada tormijooksu linna pearaudteejaamas asuvale politseiosakonnale – vabastamaks ühte oma varem kinnipeetud kaasvõitlejat. 

Laupäeva pärastlõunal toimunud rünnakus Kirde-Saksamaa linnas osales 11 inimest. Intsidendi eelmänguks oli 32-aastase mehe arreteerimine kallaletungi eest ühele möödakäijale.

Politsei sõnul hakkas kahtlusalune vastu ning üritas ühelt korrakaitsjalt rabada tema kumminuia. Mehe taltsutamiseks tuli kasutada muuhulgas pipragaasi.

Vahi alla võetud mehe kaaslased üritasid seejärel tungida jaoskonda, et ta päästa – ent politseinikud suutsid nad tagasi tõrjuda. Puhkesid jutud, et äärmuslased tahtsid uueks pealetungiks veel lisajõude kutsuda. Kokku võeti vahi alla üheksa meest ja kaks naist vanuses 15 kuni 33.  

Parempoolsetel poliitilistel motiividel vägivaldne kuritegevus on Saksamaal tõusuteel. «See on vastuvõetamatu ning politsei ja õigussüsteem vastab sellele tugevate meetmetega,» kommenteeris siseminister Thomas de Maiziere.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles