Aleppos pole eile hommikust saadik õhurünnakuid olnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleppo lähedal rünnakus pihta saanud Guzhe küla elanikud rusude vahelt varanatukest päästmas.
Aleppo lähedal rünnakus pihta saanud Guzhe küla elanikud rusude vahelt varanatukest päästmas. Foto: SCANPIX

Paus Venemaa ja Süüria valitsusvägede õhurünnakutes mässuliste käes olevatele Aleppo piirkondadele püsis täna teist päeva, kuigi lahingud ajaloolises vanalinnas jätkusid, teatas Londonis baseeruv vabaühendus.

Washington on väljendanud kahtlust Moskva poolt eile kell kümme välja kuulutatud pausi püsimises.

Kuid 24 tundi pärast selle algust teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus, et mässuliste valduses olevat Ida-Aleppot pole sestsaadik pommitatud.

«Eile hommikust kuni praeguseni pole uusi õhurünnakuid olnud,» ütles keskuse juht Rami Abdel Rahman uudisteagentuurile AFP.

Moska teatas, et õhurünnakute peatamise eesmärk oli anda enam 250 000le Ida-Alepposse lõksu jäänud tsiviilisikule aega valmistuda lahkuma neljapäevaks välja kuulutatud kaheksatunnise vaherahu ajal.

Valitsusväed, mis on mässuliste alasid pea lakkamatus piiramisrõngas hoidnud alates juuli keskpaigast, on öelnud, et avavad tsiviisikute lahkumiseks kuus turvakoridori.

Relvarahu peaks algama homme kell kaheksa hommikul.

Valitsusvägede pealetung Aleppo hõivamiseks algas 22. septembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles