ELi liidrid mõistavad hukka Venemaa rünnakud Aleppos (8)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleppo lähedal asuv al-Qaterji pärast pühapäevast õhurünnakut.
Aleppo lähedal asuv al-Qaterji pärast pühapäevast õhurünnakut. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu liidrid mõistavad neljapäeval Brüsseli tippkohtumisel hukka Venemaa rünnakud Aleppo tsiviilelanikele ning kutsuvad sõjategevust lõpetama ja poliitilise protsessi juurde naasma, selgub kohtumiseks valminud avalduse mustandist.

«Euroopa Ülemkogu mõistab karmilt hukka Süüria režiimi ja tema liitlaste, esmajoones Venemaa rünnakud Aleppo tsiviilelanikele,» seisab AFPni jõudnud dokumendis.

Selles kutsutakse konfliktipooli vaenutegevust lõpetama ja astuma kiiresti samme humanitaarabi takistamatuks pääsuks Alepposse ja teistesse Süüria piirkondadesse.

Avaldus kutsub üles jätkama usutavat poliitilist protsessi ÜRO vahendusel ning hoiatab, et rahvusvahelise humanitaarseaduse ja inimõigusseaduse rikkujad võetakse vastutusele.

ELi 28 liikmesriigi liidrite avaldus teeb ELi välispoliitikajuhile Federica Mogherinile ja Euroopa Komisjonile ülesandeks jätkata pingutusi haavatute ja haigete evakueerimiseks konfliktipiirkonnast koostöös ÜRO-ga.

Mogherinil tuleb ka jätkata koostöös piirkonna tähtsamate osalistega, kelle nimesid ei nimetata, püüdeid Süüria poliitilise ülemineku nimel.

Avalduses ei mainita võimalikke sanktsioone Venemaale õhurünnakute eest Süürias, mida on nõudnud Washington ja London.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles