Venemaa pikendab õhurünnakute keeldu Aleppos

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleppo pommitamise vastased meeleavaldajad Brüsselis.
Aleppo pommitamise vastased meeleavaldajad Brüsselis. Foto: Sipa USA/ScanPix

Moskva pikendab Vene ja Süüria sõjalennukite õhurünnakute keeldu Aleppo piirkonnas, teatas Vene kaitseministeerium täna.

«Juhin taas teie tähelepanu asjaolule, et Vene ja Süüria õhujõudude lennud on alates 18. oktoobrist täielikult peatatud 10 kilomeetri laiusel alal Aleppo ümbruses,» ütles Vene kindralstaabi peamise operatiivdirektoraadi ülem kindralleitnant Sergei Rudskoi pressikonverentsil.

«Õhurünnakute moratooriumit Aleppo linna ümber pikendatakse,» lisas ta.

Venemaa väljakuulutatud ja kolm päeva kestnud humanitaarvaherahu Aleppos lõppes laupäeval ilma, et abiorganisatsioonid oleksid linna piiramisrõngas olevast idaosast haavatuid evakueerinud. Humanitaarpausi lõppemise järel jätkusid linnas lahingud Süüria valitsusvägede ja ülestõusnute vahel.

Vene kaitseministeeriumi pressiesindaja Igor Konašenkov ütles täna, et Venemaa hoiab kuut humanitaarkoridori jätkuvalt avatuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles