Fedotov: Amnesty Internationali Moskva kontori sulgemine pole poliitiline

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amnesty Internationali Moskva kontori sissepääsuuks on kinni pitseeritud.
Amnesty Internationali Moskva kontori sissepääsuuks on kinni pitseeritud. Foto: Sergei Savostyanov/Sergei Savostyanov/TASS

Väidetavalt rendi maksmata jätmise tõttu suletud inimõigusorganisatsiooni Amnesty International Moskva kontori ümber kujunenud olukord pole poliitiline, ütles Vene presidendi inimõiguste nõukogu juht Mihhail Fedotov.  

«Olemuselt on see tehniline kooskõlastamatus ja selles ei maksa näha mingit poliitilist küsimust. Ma ei kahtle, et küsimus lahendatakse,» ütles Fedotov teleusutluses.

Tema arvates oli kujunenud olukorra põhjuseks probleemid dokumentidega.

«Vormiliselt on linnavaraametil muidugi täielik õigus. Nende andmetel ei maksnud Amnesty International renti. Organisatsiooni enda andmetel maksid nad seda korrapäraselt. Järelikult tuleb teha lihtne asi - võrrelda dokumente,» ütles Fedotov.

Kolmapäeval ütles Amnesty Internationali Moskva esinduse juht Sergei Nikitin, et nende Moskva kontor pitseeriti.

«Millega see seotud on, pole meil aimugi. Me rendime kontorit otse Moskva linnalt, oleme korralikult renti maksnud ja ei ole saanud mitte mingisuguseid hoiatusi,» ütles Nikitin Interfaxile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles