Soome kaitseminister: sõjaliste jõudude koondamine Läänemerele võib viia õnnetusteni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iskander-rakett.
Iskander-rakett. Foto: Sergei Orlov/Sputnik

Soome kaitseminister hoiatas, et sõjaliste jõudude jätkuv koondamine Läänemerele ja selle ümbrusesse võib viia õnnetuste või seninägematute vastasseisudeni.

Riigi kaitseminister Jussi Niinitö ütles eilses intervjuus Soome telekanali MTV3 uudistesaatele, et Soome pooldab muidugi suhete parandamist ja praktiseerib aktiivselt stabiilsuspoliitikat, kirjutab Raadio Vaba Euroopa.

«Kuid tahaksime, et Läänemere militaarolukord muutuks rahulikumaks, mitte ei eskaleeruks,» teatas Niinistö veel.

Soome on jälginud kasvava murega, kuidas Venemaa Läänemere ümbruses ja kohal tegutseb. Hiljuti liigutas Venemaa Kaliningradi raketisüsteemi Iskander, mille raketid on võimelised kandma ka tuumalõhkepäid.

Raadio Vaba Euroopa kirjutab, et Euroopa Liidu liikmest Soomet võidakse kutsuda Baltimaadele appi, kui Venemaa neid ähvardab. Niinistö sõnul pole Vene juhtkonnast tulnud mingit signaali selle kohta, nagu kavatsetaks Soomet ähvardada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles