Stockholmi kohvikutulistamises sai surma kaks inimest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politseinik.
Rootsi politseinik. Foto: MARCUS ERICSSON/TT/AFP

Stockholmis Rinkeby linnaosa kohvikus leidis eile õhtul aset tulistamine, milles hukkus kaks inimest, teatas ajakirjandus täna.

Ajalehe Aftonbladet andmetel oli tulistajaid mitu, nad kandsid maske ja põgenesid sündmuskohalt autoga. Politsei teatel saadi väljakutse veidi enne kella kümmet õhtul, ühtki kahtlusalust ei ole seni tabatud.

Aftonbladeti järgi saabusid tulistajad Mynta kohvikusse veidi enne selle sulgemist, kaasas automaatrelvad. Kaks ohvrit üritasid kõrvalruumi varjuda, kuid kurjategijad said nad kätte. Üht surma saanud isikut tulistati pähe.

«Mulle helistas sõber ja rääkis, mis seal juhtus: need inimesed tulid kohvikusse sisse ja tulistasid nad lihtsalt kõigi ees surnuks,» rääkis väljaandele Expressen hiljem üks Rinkeby elanik.

Politsei on alustanud kurjategijate tabamiseks ulatuslikku operatsiooni. Mitu tunnistajat rääkisid Rootsi meediale, et sündmuspaigast lahkus valges tumendatud klaasidega autos vähemalt neli inimest.

«Töötame mitme võimaliku versiooniga,» selgitas politsei pressiesindaja Mats Eriksson, täpsustamata, mitut inimest kahtlustatakse ning mis võiks olla tulistamise motiiviks.

Ajalehe Expressen teatel olid ohvrid vennad, politsei ei ole tapetute isikuid veel avalikustanud. Tulistamises sai haavata veel üks inimene, politsei teatel ei ole tema seisund raske.

Stockholmi loodeosas asuv Rinkeby on halva mainega linnaosa. Tulistamisele järgnenud öö oli piirkonnas rahutu, tulistamispaigale kogunes hulk inimesi, kellest osa loopis politseinikke kividega.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles