Saksamaal võeti kinni üliõpilase vägistamises ja tapmises kahtlustatav 17-aastane afgaan

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dreisami jõe lähedal asuv paik Freiburgis, kust oktoobris leiti üliõpilase surnukeha.
Dreisami jõe lähedal asuv paik Freiburgis, kust oktoobris leiti üliõpilase surnukeha. Foto: Patrick Seeger/AP

Saksa valitsus teatas täna, et ükski jõud ei tohiks üritada lõigata poliitilist kasu juhtumist, kus üht afgaani pagulast kahtlustatakse saksa üliõpilase vägistamises ja mõrvas.

Juhtumi ilmsikstuleks võib suurendada riigi immigrantsioonivastaste ühenduste nagu näiteks erakond Alternatiiv Saksamaale (AfD) toetust, millel on praegu esindus kümnes liidumaa parlamendis 16st.

Möödunud reedel võttis politsei kinni eelmisel aastal Saksamaale saabunud 17-aastase afgaani koolipoisi ning DNA-test sidus ta 19-aastase naistudengi surmapaigaga. Ohver leiti 15. oktoobril Freiburgis.

Politsei sõnul selgitas lahkamine välja, et naist oli vägistatud ja tema kallal vägivalda kasutatud, enne kui ta jões uppus.

Saksa avalik-õiguslik telekanal ARD sattus üleeile sotsiaalmeedias pahameeletormi alla, kuna ei lisanud uudist oma uudistesaatesse. Osa sotsiaalmeedia kasutajaid süüdistas telekanalit liigses poliitilises korrektsuses. Telekanali juht Kai Gniffke kaitset otsust, öeldes blogipositutdes, et ajakirjanikud pole tundetud, kuid ARD teeb üksikutest kriminaaljuhtumitest harva uudise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles