Venemaa võitleb salaviinaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irkutski oblastis Kljutševaja tänaval asuv alkoholipood ja kümnete inimeste surma põhjustanud viirpuu vannivahu pudel.
Irkutski oblastis Kljutševaja tänaval asuv alkoholipood ja kümnete inimeste surma põhjustanud viirpuu vannivahu pudel. Foto: Kirill Shipitsin/TASS/Scanpix

Lumisel põllul asuv küün peidab endas salaviinavabrikut, kus musta turu tarbeks toodetakse aastas tuhandeid liitreid Vene rahvusjooki.

Hiljutise reidi käigus konfiskeeris miilits Kutški külas asuvast küünist enam kui 100 000 pooleliitrist võltssiltide ja -maksumärkidega viinapudelit. Salaalkohol, poeviina odavam aseaine, on Venemaal igal aastal paljude surmade põhjus, ning riigis, mis on maailmas alkoholitarbimise esirinnas, on selle vastu võetud kasutusele tõsised meetmed.

Detsembris suri Irkutskis vähemalt 77 mürgist metanooli sisaldanud vannivahtu joonud inimest, kes olid lootnud odavalt läbi ajada. Kutškis avastatud pudelite turuhind oli alla kahe euro, mis on kolm korda väiksem kui ametlikult poes müüdaval viinal.

«Me ei tea, millega nad seda viina teevad,» sõnas Venemaa alkoholiregulatsiooniameti kõneisik Aleksander Kulikov. Küünist leitud varustus paistis puhas, kuid Kulikov meenutab varasemat juhtumit, kui salaviinategijad töötasid põlvini mudas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles