Lõuna-Korea nõuab Taanilt «Rasputini tütre» väljaandmist (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chung Yoo-Ra.
Chung Yoo-Ra. Foto: KIM HONG-JI/REUTERS/Scanpix

Taani avaldas reedel, et Soul on nõudnud riiki tabanud poliitilise skandaali taga oleva Choi Soon-Sili tütre väljaandmist, vahendab The Local.

Lõuna-Korea Rasputiniks nimetatud naise 20-aastane tütar Chung Yoo-Ra peeti laupäeval kinni, kuna ta viisa kehtivus oli lõppenud. Lõuna-Korea võimud on esitanud ordeni naise vahistamiseks.

«Menetlus 20-aastase Chung Yoo-Ra väljaandmiseks võib nüüd alata,» sõnasid Taani prokurörid avalduses, lisades, et Lõuna-Korea on saatnud e-kirjaga väljaandmisnõude.

Menetletav, kes on väidetavalt tegelenud Taanis hobuste treenimisega, ütles politseile, et viibib riigis ratsaspordiga seotuse tõttu.

Naise ema Choi Soon-Sil on aga poliitilise skandaali taga, mis viis Lõuna-Korea presidendi Park Geun-Hye ametist tagandamiseni. Choid süüdistatakse mõjuvõimu kasutamises, et president mõjutaks suurfirmasid Choi mittetulundusühingutele suuri summasid annetama.

Lisaks süüdistatakse naist mõju kasutamises oma tütrele Souli eliitkooli koha kindlustamisel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles