Kurikuulus narkoparun astub Ameerikas kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstniku joonistus New Yorgis toimuvast kohtuprotsessist. «Jupats» on paremalt teine.
Kunstniku joonistus New Yorgis toimuvast kohtuprotsessist. «Jupats» on paremalt teine. Foto: Jane Rosenberg/Reuters/Scanpix

Mehhiko uimastikartelli juht Joaquin «El Chapo» («Jupats») Guzmán astub New Yorgis kohtu ette.

Guzmán pidi esinema kohtus video vahendusel, kuid õigusemõistjad otsustasid Guzmani advokaatide palvel lubada kahtlusalusel füüsiliselt kohtusse ilmuda.

Teda süüdistatakse muu hulgas uimastite salakaubaveos, rahapesus, relvaseaduse erinevates rikkumistes ja kuritegelikus vandenõus. Kokku on mehe vastu esitatud 17 süüdistuspunkti.

Narkoparunit on korduvalt Mehhikos vangistatud ja ta on korduvalt ka vanglast põgenenud. USA võimud otsisid teda taga juba aastaid.

Süüdimõistmisel ootab narkoparunit eluaegne vangistus. USA prokuratuur nõuab Guzmánilt süüdistuse alusel ühtlasi 14 miljardi dollari ulatuses varade loovutamist.

Mehhiko võimud andsid kurikuulsa narkoparuni jaanuaris Ühendriikidele üle pärast seda, kui kohtuvõimud lükkasid tagasi tema apellatsiooni väljaandmise vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles