Elu- või toakaaslane? Soome KELA hakkab toetuspettuste vältimiseks kontrollima ka samasoolisi korterikaaslaseid (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: TASS/Scanpix

Alates järgmise kuu algusest, kui samasoolistel paaridel Soomes saab võimalikuks sõlmida abielu, lisandub Soome sotsiaalkindlustusametile KELA uus kohustus. Nimelt peab amet hakkama kontrollima ega samas korteris elavad toakaaslased ei ole tegelikult hoopis suhtes olevad elukaaslased, kirjutas Metro.

KELA toetuste valdkonna juht Anna Mäki-Jokela märkis väljaandele, et uue nõude eesmärk on tagada kõigi võrdne kohtlemine. Siiani on KELA kahtluste korral pitsitanud vaid neid toakaaslasi, kus ühte korterit jagavad nais- ja meessoost isikud, nüüd laieneb see aga ka samast soost korterikaaslastele.

KELA jaoks on taoline teadmine oluline seetõttu, et teatavate toetuste saamine sõltub sellest, kas inimene on abielus või kooselus. Näiteks kui keegi taotleb eluasemetoetust, aga ei märgi avalduses oma partnerit, jagades samal ajal siiski oma elamispinda kellegi teisega - hoolimata, kas too inimene on samast või vastassoost - kavatseb KELA asja ülekontrollida, ütles Mäki-Jokela, lisades siiski, et seda hakatakse tegema juhtumipõhiselt.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles