Prantsuse parempoolsed jätkavad vanaviisi

Juhan Mellik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Prantsusmaa peaminister ja Bordeaux' linnapea Alain Juppé.
Endine Prantsusmaa peaminister ja Bordeaux' linnapea Alain Juppé. Foto: UGO AMEZ UGO/SIPA/SCANPIX

Prantsusmaa poliitikamaailma saabus eile selgus: paremkonservatiivsete vabariiklaste presidendikandidaadina jätkab skandaalidest räsitud François Fillon. Teda asendama pakutud Bordeaux’ linnapea ja kunagine peaminister Alain Juppé teatas selge sõnaga, et tema riigijuhi kohale püüelda ei kavatse.

«Minu jaoks on liiga hilja, kuid veel pole liiga hilja Prantsusmaa jaoks,» teatas Juppé eile päeval. «See pani mind kõhklema, ma mõtlesin selle üle. Täna on kõigi ühendamine veelgi raskem kui varem,» tsiteeris 71-aastast poliitikut France24.

Tema otsus tähendab, et vabariiklaste väljavaated kevadisteks valimisteks halvenesid veelgi. BBC toob välja arvamusküsitlused, mis näitavad, et Juppél olnuks osalemise korral veel lootust pääseda mai hakul toimuvasse teise vooru, kus ta seisnuks vastamisi parempopulistliku Marine Le Peniga. Filloni šansid on aga kesised.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles