Fukushima kuberner süüdistab valitsust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fukushima kuberner Yuhei Sato.
Fukushima kuberner Yuhei Sato. Foto: SCANPIX

Jaapanis tuumakriisi keskpunktiks saanud Fukushima prefektuuri kuberner süüdistab valitsust elanike evakueerimise viletsas organiseerimises.

«Inimeste viha ja ärevus on murdepunkti jõudnud,» vahendab BBC News kuberner Yuhei Sato sõnu.

Ta leiab, et elanike evakueerimine tuumajaama ümbrusest on viletsalt korraldatud. Näiteks polnud evakueerimiskeskustel, kuhu inimesed viidi, piisavalt sooja toitu pakkuda, samuti nappis kütust ja arstiabiks vajalikke vahendeid. «Meil jääb kõigest puudu,» ütles Sato.

Fukushima tuumajaam sai eelmisel reedel tsunami ja maavärina tagajärjel tugevalt kannatada ning insenerid töötavad palavikuliselt, et tuumakatastroofi ennetada. Valitsus kuulutas jaama ümbruses välja 20 kilomeetrise raadiusega evakuatsioonitsooni.

140 000 inimesele, kes elavad jaamast 20-30 kilomeetri kaugusel, teatati aga eile, et nad jääksid oma kodudesse.

Jaapani meedia on peaminister Naoto Kani kriisiaegse tegevuse suhtes üha kriitilisemaks muutunud ning süüdistab nii valitsust kui jaama omanikfirmat suutmatuses juhtunu asjus piisavalt infot väljastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles