USA välisminister jätab NATO tippkohtumise vahele (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rex Tillerson.
Rex Tillerson. Foto: KEVIN LAMARQUE/Reuters/Scanpix

Ameerika Ühendriikide välisminister Rex Tillerson kavatseb jätta vahele NATO välisministrite kevadise poolaastakohtumise ning sõita selle asemel tööstusriikide ühenduse G7 kohtumisele Itaaliasse ja seejärel Venemaale.

USA ametiisikute sõnul saab Tillerson sel nädalal NATO diplomaatidega kokku terrorismivastase koalitsiooni konverentsil, märkides, et tal ei ole mingit vajadust osaleda alliansi kohtumisel Brüsselis.

Ühendriike esindab seal hoopis välisministeeriumi tähtsuselt kolmas ametiisik Tom Shannon.

5.-6. aprillile planeeritud sündmus oleks Tillersonile esimene kohtumine oma NATO liitlasriikide kolleegidega.

Kaks endist Washingtonis töötanud allikat ütlesid Reutersile, et Tillersoni käik võib süvendada muljet, justkui seaks USA suhetes esile suurjõud ning jätaks väiksemad liitlased tähelepanuta.

Demokraadist Esindajatekoja liige ja välisasjade komiteesse kuuluv Eliot Engel nimetas otsust valeks. «Donald Trumpi administratsioon teeb tõsise vea, mis kahandab Ameerika kõige tähtsama liidu enesekindlust ning toidab muret, et praegused võimud on liiga sõbralikud Vladimir Putini suhtes,» avaldas Engel.

«See peegeldab narratiivi, et Trumpi meeskond on kuidagimoodi Venemaaga sõbrasuhetes,» lausus ka üks teine anonüümsuse tingimustel rääkinud valitsusallikas. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles