Venemaa: ÜRO Süüria-resolutsioon on vastuvõetamatu (15)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilse keemiarünnaku ohvrid.
Eilse keemiarünnaku ohvrid. Foto: OMAR HAJ KADOUR/AFP/Scanpix

Venemaa teatas täna, et Ameerika Ühendriikide, Suurbritannia ja Prantsusmaa esitatud resolutsioon Süüria arvatava keemiarünnaku kohta ei ole aktsepteeritav.

«Esitatud tekst on absoluutselt vastuvõetamatu,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova ja nimetas seda Süüria-vastaseks.

Tema sõnul otsustab see uurimise tulemused ette ära ja nimetab kohe süüdlase.

Zahharova mõistis resolutsioonikava hukka kui katse Süüria poliitilises olukorras vahtu kloppida ja ütles, et Moskva ei pea praeguses olukorras selle vastuvõtmist vajalikuks..

Suurbritannia, Prantsusmaa ja USA lasid täna ringlema Julgeolekunõukogu resolutsiooni kava, milles nõutakse arvatava keemiarünnaku kiiret uurimist ja panevad süü president Bashar al-Assadi valitsusele.

Eile sai Idlibi provintsi mässuliste alal Khan Sheikhuni linnas arvatavas mürkgaasirünnakus surma vähemalt 72 inimest, ohvrite hulgas on 20 last.

Venemaa väitel ründasid Süüria valitsusvägede lennukid Khan Sheikhuni lähedal terroristide ladu, kus leidus ka toksilisi aineid.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles